Amsterdam

Deze webpagina geeft een indicatief overzicht van vergoedingsmogelijkheden voor de psychologische behandeling of coaching van Psychologisch Centrum aan het IJ. De onderstaande informatie is alleen bedoeld ten behoeve van een eerste orientatie.
Deze informatie is niet volledig en kan op enig moment ook achterhaald blijken te zijn: de situatie op dit terrein is ingewikkeld en verandert regelmatig en met hoge snelheden. Win altijd zelf de meest recente informatie in op dit terrein.

Psychologisch Centrum aan het IJ aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de juistheid van de hieronder vermelde informatie en hieraan kunnen dan ook geen rechten ontleend worden.

_______________________________________________________________________

 

Algemene opmerkingen:

Een mogelijkheid om psychologische hulp vergoed te krijgen is via het persoonsgebonden budget (PGB). Informeer bij de gemeente naar de mogelijkheden in jouw geval.

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden in sommige gevallen de psychologische hulp via de aanvullende verzekering. Dit verschilt per maatschappij, per type verzekering en per polis. Coaching wordt niet vergoed op deze wijze.

Werkgevers vergoeden ook regelmatig de kosten voor psychologische hulp of coaching. Dit geldt bijvoorbeeld voor langduriger psychologische behandelingen of coachingstrajecten. Neem contact op met Psychologisch Centrum aan het IJ en met je werkgever voor nadere informatie hierover.

Tenslotte zijn de kosten voor psychologische hulp indien niet anders vergoed, fiscaal aftrekbaar als ziektekosten.

Kosten voor coaching zijn fiscaal aftrekbaar als opleidingskosten. Dit is soms interessant voor clienten met een eigen bedrijf of met een financiele bijdrage voor coaching via de werkgever.

De psychologische hulp zelf betalen en een hoog eigen risico bij de verzekering nemen is in veel gevallen een aantrekkelijke en verhoudingsgewijs voordelige optie, als je gewoonlijk redelijk gezond bent. Dit is echter geen goed idee voor chronisch zieken die jarenlang hoge zorgkosten moeten maken.

_________________________________________________________________________

 

Vergoedingen via verzekeringsmaatschappijen

Psychologisch Centrum aan het IJ verwijst je voor nadere informatie over verzekeringen en vergoedingen door naar de vergelijkende website van Independer, of naar een andere verzekeringstussenpersoon, bijvoorbeeld de site Zorgverzekering vergelijken.

Bijvoorbeeld:

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/psychologie.aspx

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/alternatieve-geneeswijzen.aspx

Win zelf aanvullende inlichtingen in bij jouw eigen en / of een andere verzekeringsmaatschappij. Ook informatie van dergelijke sites is onvolledig en is wellicht niet altijd uptodate.

Aanvullend verzekeren is lang niet voor iedereen de beste optie. Verzekeren is nogal duur. Voor sommigen bestaan er betere en voordeligere oplossingen, bijvoorbeeld in de vorm van reserveringen (in spaartegoed) voor dergelijke kosten, of in de vorm van fiscale aftrek, of in de vorm van vergoeding via een andere route, bijvoorbeeld via het eigen bedrijf. Wellicht kun je ook voordelig lenen door je hypotheek te verhogen. Dit zijn slechts suggesties, je kiest zelf de financieringsvorm die het beste bij jouw situatie past. Psychologisch Centrum aan het IJ draagt geen verantwoordelijkheid daarvoor.
________________________________________________________________________

Clienten van Psychologisch Centrum aan het IJ zijn altijd zelf rechtstreeks verantwoordelijk voor het verrichten van de betalingen voor hun behandeling aan Psychologisch Centrum. Dit conform de betalingsvoorwaarden van Psychologisch Centrum aan het IJ, zie de desbetreffende webpagina op deze site. In geval van eventuele vergoedingen door derden zijn clienten eveneens zelf verantwoordelijk voor de afwikkeling van financiele transacties tussen henzelf en derde partijen.

_________________________________________________________________________
Belangrijk om in gedachten te houden:

Behoud en herstel van je gezondheid en de positieve ontwikkeling van je loopbaan en je toekomst zijn enorm veel waard. Een geslaagde behandeling kan je levensloop ten goede veranderen. Hiermee kun je bijvoorbeeld het succes in je loopbaan, de harmonie in je relaties en je algehele levensgeluk sterk vergroten.

Investeer in jezelf!

____________________________________________________________________________